Kysyimme jäseniämme askarruttaneita kysymyksiä koskien Veikkauksen uudistusta 2022. Ohessa käymämme dialogi.

Veikkaus otti 1.2.2022 käyttöön vuosittaisen 15 000 euron tappiorajan tunnistautuneena pelattaviin peleihin. Samalla tiedotettiin ammattimaisesti vedonlyöntiä harjoittaville mahdollisuudesta hakea rajaan poikkeamaa. Veikkaus on myös tiedottanut, että pelaajalla voi olla yhtä aikaa avoimia pelejä n. 18 000 euron edestä.

 

Suomen Urheiluvedonlyöjät ry:

Miksi tappiorajaan ei voi hakea poikkeamaa, kun tappioraja on jo astunut voimaan? Milloin sitä voi hakea?

Veikkaus:

15 000 euron vuositappioraja tuli voimaan 1.2.2022. Tähän liittyen Veikkauksessa on käynnissä myös ”vuositappiorajaan liittyvä ammattimaisen pelaamisen poikkeama” -projekti. Valitettavasti ”poikkeama” -projekti ei ollut mahdollista lanseerata samaan aikaan kuin vuositappioraja. Projekti on kuitenkin käynnissä ja se lanseerataan välittömästi projektin valmistuttua. Vuositappiorajan käyttöönoton yhteydessä arvioimme ”poikkeaman” valmistuvan kevään 2022 aikana. Tarkkaa päivää emme tiedä vielä, mutta projektin valmistuminen näyttää tapahtuvan toukokuussa. Pieni mahdollisuus sen käyttöönotolle on huhtikuun loppupuolella.

Poikkeamaa voi hakea, kun poikkeaman tarkka lanseerauspäivä on tiedossa eli 1-2 viikkoa etukäteen, jotta hakemuksien käsittely on mahdollista vuositappiorajan käyttöönottoon mennessä.

Viestimme asiasta, kun tarkat päivämäärät on tiedossa.

Suomen Urheiluvedonlyöjät ry:

Onko 18 000 euron avointen pelien raja yhteydessä 15 000 euron tappiorajaan vai mihin summa perustuu? Kyseinen 18 000 euron raja on mielestämme erityisen alhainen.

Veikkaus:

Kiinteäkertoimiseen vedonlyöntiin liittyvä avointen pelien raja ei ole millään lailla yhteydessä vuositappiorajaan tai ”poikkeamaan”. Avointen pelien raja on riskienhallintaan liittyvä parametri, joita voimme päivittää ja se on osa operoinnillista tekemistä.

Suomen Urheiluvedonlyöjät ry:

Mikäli pelaaja on voitolla kyseiseltä vuodelta, nouseeko euromääräinen summa, joka saa olla yhtä aikaa avoimissa vedoissa?

Veikkaus:

Avoimien vetojen määrä ei siis ole mitenkään sidoksissa asiakkaan pelimenestykseen eikä myöskään ”poikkeamaan”.

Suomen Urheiluvedonlyöjät ry:

Poistuuko 18 000 euron avointen pelien raja, jos pelaaja hakee ja saa ns. ammattimaisesti vedonlyöntiä harjoittavan statuksen? Jos vastaus on kieltävä, niin kuulisimme mielellämme perustelut.

Veikkaus:

Tähän liittyvä vastaus on jo edellisessä kohdassa. Veikkauksella on käytössä dataa, johon pohjaten nykyisiin parametreihin on päädytty ja kyseessä on monesta eri parametrista koostuva kokonaisuus. Otamme myös asiakaspalautetta näihin liittyen huomioon ja käymme mielellämme dialogia aiheesta kuten mm. puhelinkeskustelussamme Kari Rajainmäen kanssa teimmekin.

Suomen Urheiluvedonlyöjät ry:

Veikkaus on viime vuosien aikana lähentynyt aktiivisten ja analyyttisten urheiluvedonlyöjien kanssa, mm. järjestämällä vedonlyöntiseminaareja ja tapaamisia. Veikkaus on ollut aktiivisesti esillä myös sosiaalisessa mediassa ja yhtiö on ottanut askelia analyyttisen vedonlyönnin suuntaan (mm. VeikkausTV studio-ohjelmat). Yhtiön uudesta ilmeestä huolimatta vaikuttaa kuitenkin siltä, että Veikkauksella on vähän tarjottavaa pelisijoittajille, yllä mainituista rajoituksista johtuen. Kysymys kuuluukin: Mikä on Veikkauksen suhtautuminen ammattimaisiin rahapelaajiin lähitulevaisuudessa?

Veikkaus:

Veikkaus haluaa palvella kaikenlaisia asiakasryhmiä mahdollisimman hyvin. Tästä on osoituksena myös ammattimaiseen pelaamiseen liittyvä poikkeama. Se kuvastaa arvostustamme myös sellaisia pelaajia kohtaan, jotka ovat pystyneet kehittämään osaamisensa niin korkealle tasolle, että jopa ammattimainen pelaaminen on mahdollista. Toisin kuin suurin osa toimialan yhtiöistä, Veikkaus tarjoaa yhtäläiset peliehdot kaikille asiakkaille ja tulee toimimaan niin jatkossakin.