Joulupukki Gustafsson oli murhemielellä. Karhunkierroksen pajalla oli täysi tohina päällä, mutta pukkia painoi jouluilonsaajien täyttymättömät joululahjatavoitteet. Jos jotain pukki ei kestänyt, niin kilttien ilonsaajien itkuisia silmiä. Pukki oli kuullut, että osa Petterin porokyydityksistä Lappiin oli vielä tekemättä ja kaiken huippuna ilonsaajat olivat joutuneet kustantamaan glögikierroksia omasta joulusukastaan. Pukki tiesi toki syypään alakuloonsa. Ilkeä Tonttu Toppari oli levittänyt pitkin vuotta joulun vastaista sanomaa. Toppari oli vaatinut jouluiloautomaatteja pois ihmisten näkyviltä ja tehtaillut valituksia liiallisesta joulukoristelusta. Olipa Topparin lurjus jopa puuttunut tutun kioskimyyjän iloisiin jouluiloa kauppaaviin toivotuksiin ja teettänyt ulkopuolisilla tahoilla tutkimuksia jouluilon leviämisestä. Tonttujen tiedot kentältä järkyttivät pukkia. Ihmisten usko joulupukkiin oli laskusuunnassa ja löytyipä joukostamme myös ryökäleitä, jotka väittivät viettäneensä joulua niin ylen määrin, että olivat lopettaneen juhlimisen kokonaan. Tällaista pulinaa ja pullikointia pukki ei ymmärtänyt alkuunkaan.

Karhunkierroksen pajan väen toimintaan pukki oli sangen tyytyväinen. Joulumuori Sirpa oli aktiivisesti tuonut esille jouluperinteitä ja olipahan hän keksinyt itsekin uusia jouluntoivotuksia. Varatonttu Velipekka oli hienosti muistuttanut ilonsaajia siitä, jouluahan pitäisi oikeastaan viettää joka viikko, koska hän paketoi ilonsaajien lahjat. Iloiset ilonsaajat olivat kajautelleet kaikkia pukin suosikkijoululauluja ulkomuistista yhdessä kuorossa. Kyllähän pukki tiesi, etteivät laulujen leikkisät sanat ihan paikkaansa pitäviä ole, mutta joulumieltä ne totta vie toivat. Nyt Toppari yrittää pilata kaiken ja tuottaa ilonsaajille mustaakin mustemman joulun.

Pukki päätti ryhtyä toimenpiteisiin. Topparin vuoden mittaista määräaikaista työsuhdetta ei missään tapauksessa jatkettaisi. ”Suomalainen joulu on maailman paras ja vastuullisin. Ei tätä mitkään topparit noin vaan pilaa”, pukki mutisi. Ensitöikseen pukki päätti kieltää joulunvieton ulkomailla. ”Joulun koti on Karhunkierroksen tunturi. Laittomat ulkomaalaiset ”santat” painetaan santaan”, pukki puuskahti.

Jatkossa ongelmia Karhunkierroksen pajan talouteen tuottaa tekopartojen ja naamareiden myynnin loppuminen sillä tulevaisuudessa joulua saa viettää vain tunnistautuneena. Tämänkin nokkelat tontut kuitenkin osasivat kääntää iloksi sillä jatkossa joululahjatoiveita pystytään toteuttamaan yhä yksityiskohtaisemmin. Kaiken päänvaivan keskellä pukki kuitenkin huomasi työpöydällään kirjekuoren, jonka päällä luki ”Hyvää joulua joulupukille!!”. Pukki myhäili tyytyväisenä. Paljastuisikohan kuoresta museotonttu Kimmon joulukortti, joka oikeuttaa pääsyn joulumuseoon vai peräti laittoman joulunvieton tai Topparin tonttuoikeudet kieltävä lakialoite. Pukki raotti kirjekuorta.

 

Jatkuu ensi jouluna!